De Premium Fuel in de Engine of Business

25 april 2023
  • Bob Chapman
  • Bob Chapman
    CEO en voorzitter van Barry-Wehmiller

Een van de dingen die we bij Barry-Wehmiller hebben geprobeerd te bewijzen, is dat je in het zakenleven geen economische waardecreatie hoeft op te offeren om te zorgen voor degenen die je het voorrecht hebt te leiden.

Het is niet het een of het ander voorstel. We noemen het mensen en prestaties in harmonie.

Een bruikbare analogie is die van een Ferrari-motor. Hij zal rijden op brandstof met een octaangetal van 85, maar hij zal niet voldoen aan het potentieel van de ontwerpers van de motor. Als u echter brandstof met een octaangetal van 91 in de motor stopt, wordt het ontwerp van de motor geoptimaliseerd. Aan de andere kant, als je premium brandstof in een Toyota-motor stopt, kan die motor niet in een Ferrari racen.

Beschouw uw bedrijfsmodel dus als de motor en de cultuur als uw belangrijkste brandstof. Een goed bedrijfsmodel is de basis voor de zorg voor uw mensen en uw cultuur is de brandstof die die motor activeert en de kracht van het ontwerp voortbrengt.

Bij Barry-Wehmiller is ons primaire doel glashelder voor ons: we doen zaken zodat al onze teamleden deel kunnen uitmaken van een bedrijf dat economische en menselijke waarde creëert dat alle belanghebbenden dient.

We doen er alles aan om een ​​omgeving te creëren waarin onze mensen hun gaven kunnen ontdekken, ontwikkelen en delen en weten dat wie ze zijn en wat ze doen ertoe doet.

Maar we moeten ook economische waarde creëren in overeenstemming met de verwachtingen van onze investeerders om dat allemaal mogelijk te maken. Dat doen we via de verschillende diensten die onze bedrijven leveren, zoals het bouwen van kapitaalgoederen en het bieden van technisch advies. Onze bedrijven bieden het voertuig, de economische motor, waarmee we het leven van onze teamleden kunnen verrijken. En zonder een succesvol bedrijfsmodel waarmee ons bedrijf kan groeien, zouden we onze mensen geen kansen kunnen bieden om te groeien.

Dus als je echt om je mensen geeft, moet je ze niet alleen een omgeving bieden waarin ze het gevoel hebben dat ze ertoe doen -- waar hun gaven en talenten kunnen gedijen -- je moet er ook voor zorgen dat hun levensonderhoud veilig is met een goed ontworpen businessmodel.

Voorts zoals wij hebben gedaan zoals we onlangs hebben gehoord, om mensen echt het gevoel te geven dat ze ertoe doen, moeten ze zich gewaardeerd voelen en waarde toevoegen. We willen allemaal een bijdrage leveren, niet alleen voor onszelf maar ook voor onze teamgenoten. Wanneer ieder van ons zijn rol omarmt en deze zo goed mogelijk uitvoert, creëren we een betere toekomst voor onze collega's. De mogelijkheid hebben om bij te dragen aan de succesvolle prestaties van het bedrijf waarbij we betrokken zijn, is een andere manier waarop we het gevoel hebben dat we ertoe doen.

Bij Barry-Wehmiller geloven we echt dat ons succes te danken is aan de nadruk die we leggen op de harmonie tussen mensen en prestaties. En nieuw onderzoek van het McKinsey Global Institute bevestigt ons voorbeeld.

Ondanks de slechte formulering in de titel (mensen zijn geen 'menselijk kapitaal', ze zijn iemands dierbare kind binnen onze zorg), een recent rapport met de titel 'Prestaties door mensen: menselijk kapitaal omzetten in concurrentievoordeel' toonde onderzoek naar dit uitgangspunt: 'Is investeren in mensen echt voordelig voor bedrijven? De meeste bedrijfsleiders zijn het erover eens dat dit het juiste is om te doen. Maar ze zijn minder duidelijk over hoe die inspanningen verband houden met de bottom line - en waarom sommige organisaties zoveel effectiever zijn dan andere in het omzetten van menselijk kapitaal (of, zoals we zouden zeggen, zorgen voor degenen die we mogen leiden) in een echt concurrentievoordeel.”

Hier zijn enkele van hun bevindingen:

  • Sommige bedrijven ("People + Performance Winners") geven prioriteit aan de ontwikkeling van hun teamleden en slagen er tegelijkertijd in om op het hoogste niveau winstgevend te zijn. Het is waarschijnlijker dat deze bedrijven grootschalige 'supersterren' worden. Ze bestaan ​​in alle sectoren en maken gemiddeld meer dan $1 miljard aan economische winst.
  • People + Performance Winnaars hebben een kenmerkende organisatorische signatuur die teamleden uitdaagt en sterker maakt en tegelijkertijd bottom-up innovatie bevordert. Deze vorm van organisatorisch kapitaal staat in contrast met die van andere best presterende bedrijven, die meer top-down en transactioneel zijn. Deze leiderschapsstijl lijkt menselijk kapitaal te activeren en een tastbaar concurrentievoordeel te creëren.
  • Het opbouwen van een (wat we zouden noemen) echt menselijke cultuur loont ook voor bedrijven in de vorm van consistentere inkomsten en meer veerkracht tijdens een crisis. Naast dat ze consistenter zijn dan hun branchegenoten, zijn bouwers van menselijk kapitaal beter in het behouden van talent, met verlooppercentages die ongeveer 5 procentpunten lager zijn.
  • Bedrijfsleiders hebben een diepere focus nodig op de nuances van organisatorisch kapitaal. Mensen zijn niet alleen een arbeidsinput; ze zijn de kernactiva van elk bedrijf (iedereen is iemands dierbare kind.) De werkplek moet werken voor teamleden, met coaching om hen te helpen zich te ontwikkelen, structuren voor ondersteuning en workflows die frustraties wegnemen.

Het is niet alleen voldoende om een ​​succesvol bedrijf te zijn dat waarde creëert voor uw aandeelhouders, of om een ​​geweldige plek te zijn om te werken. We geloven dat we moeten slagen voor onze mensen, die hun vertrouwen in ons stellen. Iedereen moet deel uitmaken van een winnend team, alle belanghebbenden moeten baat hebben bij hun samenwerking met ons. Dit betekent teamleden, hun families, aandeelhouders, klanten en de gemeenschappen waarin we gevestigd zijn.

Iets meer dan een jaar geleden, mijn zoon Kyle (die president is van Barry-Wehmiller) en ik hielden een lezing voor een groep St. Louis-bedrijven over familiebedrijven en de overgang van familiebedrijven, maar uiteindelijk ging het over veel meer. Kyle zei dit tegen die groep over ons geloof in mensen en prestaties in harmonie en hoe dit zijn doelen voor ons bedrijf drijft:

Wat we gaan doen is, we gaan ons spel verbeteren. We gaan laten zien dat je kunt werken met mensen en prestaties in totale harmonie, niet de een ten koste van de ander. U hoeft uw mensen niet op te offeren om financieel in het hoogste kwartiel te komen.

We hebben veel te delen met de wereld en we moeten mensen hebben die geloven in ons bedrijfsmodel, wie we zijn en waar we naartoe gaan om het te doen.

Wij geloven dat het bedrijfsleven een sterke kracht ten goede kan zijn in de wereld en dat is wat we proberen te laten zien door middel van onze acties.

Het bewijs is duidelijk, bedrijfsleiders. Je kunt het juiste doen en het is goed voor de zaken. Dus waar wacht je nog op?

 


gerelateerde berichten

Hulp nodig bij het toepassen van principes van Echt Menselijk Leiderschap in uw organisatie? Chapman & Co. Leadership Institute is het leiderschapsadviesbureau van Barry-Wehmiller dat samenwerkt met andere bedrijven om strategische visies te creëren, werknemers te betrekken, de bedrijfscultuur te verbeteren en uitstekende leiders te ontwikkelen door middel van leiderschapstrainingen, beoordelingen en workshops.

Lees meer op ccoleadership.com