De Dag van de Arbeid betekenisvoller maken

31 Augustus 2023
  • Bob Chapman
  • Bob Chapman
    CEO en voorzitter van Barry-Wehmiller

Leiders, waar denkt u aan als u aan de Dag van de Arbeid denkt?

Het is meer dan alleen een driedaags weekend hier in de VS. Misschien zou Labor Day een tijd moeten zijn om na te denken over onze verantwoordelijkheden als leiders en de rol die wij spelen om ervoor te zorgen dat de mensen binnen onze zorg weten dat we om hen geven.

Ik citeer al een tijdje deze statistiek uit een Gallup-enquête: De nummer één bepalende factor voor geluk is een goede baan, die wordt gedefinieerd als zinvol werk onder mensen van wie je geniet.

Hier is nog een definitie van Gallup:

“Een goede baan is de primaire identiteit van een individu, zijn eigenwaarde, zijn waardigheid – het vestigt de relatie die hij heeft met zijn vrienden, gemeenschap en land. Als we er niet in slagen goed werk te leveren dat past bij de talenten, opleiding en ervaring van een burger, falen we in de grote Amerikaanse droom.”

Zoals ik keer op keer heb gezegd, wil ieder van ons, ongeacht onze baan of waar we wonen, gewoon weten dat wie we zijn en wat we doen er toe doet. Als leiders in het bedrijfsleven hebben we de geweldige verantwoordelijkheid om mensen te laten weten dat dit het geval is. Wij hebben de verantwoordelijkheid om de inherente waardigheid van ons volk te erkennen en die te eren, en niet te breken.

We hebben de plicht om betekenisvol werk te creëren voor degenen binnen onze zorgbereik. We moeten zorgzame, stimulerende omgevingen cultiveren waarin onze teamleden samen kunnen komen om hun individuele gaven te delen – hun passies te laten trouwen met hun vaardigheden – en waarde te creëren voor zichzelf, voor anderen, voor de organisatie. We moeten ons best doen om hen te helpen de vreugde en het geluk te zien die worden gerealiseerd door het samen verwezenlijken van onze gedeelde visie.

Betekenisvol werk helpt onze waardigheid te eren en te behouden.

Wat heeft waardigheid te maken met de Dag van de Arbeid?

Labor Day werd eind 1800e eeuw in de Verenigde Staten opgericht als reactie op de slechte arbeidsomstandigheden waarmee mensen te maken kregen toen de productie zich uitbreidde. Een voortdurende erosie van de waardigheid in hun werk vanwege onveilige omgevingen en een gebrek aan leiders met de vaardigheden en moed om zorg te dragen.

Wij geven de Industriële Revolutie en de evolutie van het bedrijfsleven in de afgelopen eeuw veel lof voor het verhogen van de levensstandaard – het bieden van huisvesting, onderdak en voedsel. Mensen kunnen een baan krijgen met een beter voorspelbaar inkomen en zich betere huisvesting en onderwijs veroorloven. Wat waar is.

Maar naarmate de industrie groeide, werd het scheppen van rijkdom belangrijker dan de mensen binnen het bedrijf of het behoud van hun waardigheid.

CEO's begonnen hoge salarissen en aandelenopties te krijgen om de aandeelhouderswaarde te maximaliseren. Het werd allemaal gemotiveerd door het creëren van welvaart. Er was geen belangstelling voor het behoud van de waardigheid. En toen bedrijfsleiders de hoogste waarde begonnen te hechten aan het creëren van aandeelhoudersrijkdom, begonnen ze ook een armoede van waardigheid in de wereld te creëren.

Nu is de technologie zo ver gevorderd dat robots en kunstmatige intelligentie hun werk sneller en efficiënter kunnen uitvoeren dan mensen. In de afgelopen veertig jaar heeft deze tweede industriële revolutie niet alleen het aantal banen in de fabrieken doen afnemen, maar vrijwel elk beroep getroffen. En elke dag is er nieuwe speculatie over hoe technologie zal worden benut in de voortdurende prioriteitstelling op het gebied van aandeelhoudersrendement en winst, en over de verschrikkelijke gevolgen waarmee de Amerikaanse arbeider te maken zal krijgen.

Dus waar moeten we aan denken als we op deze Dag van de Arbeid nadenken over onze verantwoordelijkheden als leiders tegenover degenen die onder onze zorg vallen?

Het begint met het verschuiven van ons denken van de hoogste prioriteit, namelijk het creëren van aandeelhouderswelvaart, naar de organisatorische balans tussen mensen, doel en prestaties. Het is niet het een boven het ander. Het gaat niet om de aandeelhouder boven de andere stakeholders. Bij Barry-Wehmiller leggen we dit vast in onze visieverklaring we meten succes af aan de manier waarop we de levens van mensen beïnvloeden.

Wanneer mensen betekenisvol werk hebben en begrijpen hoe zij bijdragen aan ons gedeelde doel en als gevolg daarvan presteren op een niveau dat helpt het bedrijf stabiel te houden, bevorderen we een positieve spiraal die onze mensen een stabiel leven biedt en tegelijkertijd goede partners zijn. met al onze stakeholders. Wanneer we zorgzame omgevingen koesteren waarin teamleden de kans krijgen om het beste uit zichzelf te halen, zijn ze gelukkiger en gezonder omdat ze zich gewaardeerd en begrepen voelen door hun leiders en teamgenoten.

Wanneer ze zich voldaan voelen door de tijd die ze buitenshuis doorbrengen, raken ze geïnspireerd en energiek in plaats van gestrest. En als ze bij hun dierbaren zijn, delen ze die vreugde en vervulling in plaats van de stress en bitterheid van het gevoel niet gewaardeerd en onbelangrijk te zijn.

Dit bedoel ik als ik vaak zeg: het bedrijfsleven kan de krachtigste kracht ten goede zijn als het zich alleen maar bekommert om de levens die het raakt.

Zoals het Gallup-citaat hierboven zegt: “Een goede baan is de primaire identiteit van een individu, zijn eigenwaarde, zijn waardigheid...” Leiders, neem, terwijl u op deze Dag van de Arbeid tijd doorbrengt met uw familie en vrienden, even de tijd om na te denken over uw geweldige verantwoordelijkheid jegens de personen in uw zorgperiode.

Misschien moeten we in perspectief blijven zien hoeveel we te geven hebben aan de mensen binnen onze zorgperiode, in plaats van hoeveel we van hen kunnen krijgen.

 

Hoor meer van Bob Chapman in de onderstaande video, een recent interview voor het Ashoka Entrepreneur-to-Entrepreneur Network, waar je meer over kunt lezen hier.


gerelateerde berichten

Hulp nodig bij het toepassen van principes van Echt Menselijk Leiderschap in uw organisatie? Chapman & Co. Leadership Institute is het leiderschapsadviesbureau van Barry-Wehmiller dat samenwerkt met andere bedrijven om strategische visies te creëren, werknemers te betrekken, de bedrijfscultuur te verbeteren en uitstekende leiders te ontwikkelen door middel van leiderschapstrainingen, beoordelingen en workshops.

Lees meer op ccoleadership.com