Het vuil van goed leiderschap

08 november 2023
  • Bob Chapman
  • Bob Chapman
    CEO en voorzitter van Barry-Wehmiller

Vorige week had ik de eer om te spreken tijdens de inauguratie Ariat Dirt World-top gepresenteerd door BouwWitt en zijn oprichter, Aäron Witt.

BuildWitt is een mediadienstenbedrijf dat de bouw- en infrastructuursector bedient die de Ariat heeft gecreëerd Dirt World Summit om problemen met het behouden van teamleden en het werven van teamleden in die ruimtes aan te pakken.

Net als in de maakindustrie van de bedrijven van Barry-Wehmiller is er een tekort aan geschoolde sollicitanten, naast de steeds snellere pensioneringen.

Think een recent CNBC-rapportzullen bouwbedrijven in 546,000 naar schatting 2023 extra mensen moeten aantrekken, bovenop het normale personeelstempo, om aan de vraag te voldoen.

De Ariat Dirt World Summitt bood seminars over aanwerving, training en retentie, zoals elke brancheconferentie dat zou doen. Maar wat ik waardeerde was de focus op leiderschap.

In zijn keynote-toespraak zei zei Aaron Witt:

Waar u ook bent, wat is dat ene ding dat u moet doen [of] dat ene dat u moet gaan toepassen? Want als 800 leiders van de Dirt World volgende week maar één ding doen om zichzelf te helpen ontwikkelen als leiders of anderen als leiders om die volgende generatie te rekruteren, zullen we een enorme impact gaan maken. Zo verander je een sector.

Aaron heeft gezegd dat ik zijn visie heb beïnvloed in een opmerking die hij op de LinkedIn-pagina van Barry-Wehmiller heeft geplaatst, en ik kan aannemen dat hij mij daarom heeft uitgenodigd om onze boodschap van Truly Human Leadership op de conferentie te presenteren. Nadien, een deelnemer reageerde ook op LinkedIn:

Echt menselijk leiderschap werd vele malen op veel verschillende manieren van begin tot eind uitgelegd tijdens de Ariat Dirt World Summit! Ik heb dat luid en duidelijk gehoord en gebruik de afhaalmaaltijd al op mijn werk. Aantekeningen, mappen en boeken zullen me eraan blijven herinneren om door te gaan en er hopelijk ook beter in te worden. Als ik nog iemand inspireer om hetzelfde te doen, dan heeft Aaron Witt gelijk en zijn we op weg om de branche te veranderen!

Als dit de conclusie was van de deelnemers aan deze conferentie: we zijn niet alleen op weg om een ​​industrie te veranderen, maar op weg om de wereld te veranderen!

De Ariat Dirt World Summit was bemoedigend ondanks het recente ontmoedigende nieuws. Volgens een recent onderzoekervaren mensen in de beroepsbevolking nu wat ‘De Grote Somberheid’ wordt genoemd.

BambooHR zegt dat vanaf begin 2020 tot nu het geluk op het werk gestaag is afgenomen met 6%. Ze zeggen echter dat er in 2023 sprake is van een steile en gestage daling, met een daling van 9% sinds januari, een daling die tien keer zo snel is als in de voorgaande drie jaar.

Op dezelfde manier zegt Gallup dat de arbeidstevredenheid sinds 8 met 2019% is gedaald.

De afgelopen jaren werd dit ongeluk gekarakteriseerd door krantenkoppen over De Grote Resignatie en Rustig Stoppen. Worden we niet allemaal moe van het zien van deze krantenkoppen?

Eén grote waarheid die we bij Barry-Wehmiller hebben geleerd, is dat het prima met de mensen gaat; het is ons leiderschap dat ontbreekt. Als we verontrustende trends op het gebied van ongelukkig zijn op het werk blijven zien, moeten leiders naar binnen kijken en zien wat hun rol is bij het veroorzaken en/of oplossen van de problemen.

Leiders, misschien is het tijd dat u uw handen vuil maakt en het harde werk doet om voor uw mensen te zorgen en hen te helpen zich verzorgd te voelen. Het is geen gemakkelijk werk en het ligt misschien niet in uw comfortzone, maar als de zaken steeds erger worden en uw mensen sneller ongelukkiger worden, zult u de handen uit de mouwen moeten steken en aan de slag moeten gaan.

Ik geloof niet dat de zaken erger worden. Ik geloof echt dat we vooruitgang boeken, omdat Truly Human Leadership een vast onderdeel van het gesprek is geworden, omdat bedrijven zichzelf en hun sector willen verbeteren. Daarom zijn evenementen als de Ariat Dirt World Summit zo bemoedigend voor mij.

En weet je welke branche als de gelukkigste wordt beoordeeld in het eerder genoemde BambooHR-onderzoek?

Bouw.

Uiteraard zijn er veel factoren waarom dit waar kan zijn. Maar het is goed om te zien dat een industrie de wortel van de ‘problemen’ van hun mensen aanpakt tijdens een evenement als de Ariat Dirt World Summit.

Leiders, bent u bereid de handen uit de mouwen te steken en hetzelfde te doen in uw branche of ruimte?


gerelateerde berichten

Hulp nodig bij het toepassen van principes van Echt Menselijk Leiderschap in uw organisatie? Chapman & Co. Leadership Institute is het leiderschapsadviesbureau van Barry-Wehmiller dat samenwerkt met andere bedrijven om strategische visies te creëren, werknemers te betrekken, de bedrijfscultuur te verbeteren en uitstekende leiders te ontwikkelen door middel van leiderschapstrainingen, beoordelingen en workshops.

Lees meer op ccoleadership.com