Podcast: John Michel, auteur en voormalig luchtmachtgeneraal

09 november 2023
  • Brent Steward
  • Brent Steward
    Digital Strategy & Content Leader bij Barry-Wehmiller

Een van de favoriete citaten van Simon Sinek van Bob Chapman luidt:

In het leger geven ze medailles aan mensen die zichzelf opofferen zodat anderen kunnen winnen. In het zakenleven geven ze bonussen aan mensen die anderen opofferen zodat ze kunnen winnen.

Iemand die dat citaat heel goed begrijpt, is John Michel. John, voormalig generaal van de luchtmacht, heeft zijn leiderschapservaring niet alleen gebruikt in dienst van zijn land, maar ook om bedrijven te helpen transformeren tot plekken die meer aan mensen dan aan winst denken.

John heeft twee boeken geschreven, (No More) Middelmatige ik: hoe nee zeggen tegen de status-quo je van gewoon naar buitengewoon zal stuwen en de kunst van positief leiderschap. Hij heeft artikelen geschreven voor de Harvard Business Review, Fast Company, Huffington Post, National Geographic, Joint Forces Quarterly en de Washington Post.

Naast het schrijven en spreken over leiderschap heeft John leidinggevende functies bekleed in de transport- en luchtvaartindustrie en is hij ondernemer in de horeca.

John vertelt over zijn leiderschapstraject en wat hij van Barry-Wehmiller heeft geleerd in een interview met mijzelf en Mary Rudder op deze podcast.

 


gerelateerde berichten

Hulp nodig bij het toepassen van principes van Echt Menselijk Leiderschap in uw organisatie? Chapman & Co. Leadership Institute is het leiderschapsadviesbureau van Barry-Wehmiller dat samenwerkt met andere bedrijven om strategische visies te creëren, werknemers te betrekken, de bedrijfscultuur te verbeteren en uitstekende leiders te ontwikkelen door middel van leiderschapstrainingen, beoordelingen en workshops.

Lees meer op ccoleadership.com