Podcast: Lean, Continu Verbeteren en Mensen

16 november 2023
  • Brent Steward
  • Brent Steward
    Digital Strategy & Content Leader bij Barry-Wehmiller

Voor veel bedrijven gaat de bekende Lean-methodiek van Toyota simpelweg over het elimineren van verspilling. Ze passen Lean-processen toe om de prestaties te verbeteren door verspilling en ontslagen te verminderen.

Ze willen een bedrijf ‘lean and mean’ maken. Helaas is die uitdrukking in sommige bedrijven vrij letterlijk. In veel gevallen gaat Lean meer over cijfers op een pagina dan over mensen. Mensen worden soms de verspilling die Lean elimineert.

Bij Barry-Wehmiller begon ons Lean-traject met het geven om mensen, niet om cijfers.

Toen Lean een aantal jaren geleden werd geïntroduceerd bij de Barry-Wehmiller-organisatie, was de zorg van CEO Bob Chapman dat er onderweg mensen zouden verdwalen. Maar we hebben een manier gevonden om Lean-methoden over te nemen en trouw te blijven aan onze methoden Leidende principes van leiderschap. Bob Chapman vertelt over de Lean-reis van Barry-Wehmiller in Iedereen doet ertoe: de buitengewone kracht van zorg voor uw mensen als familie.

In plaats van Lean te gebruiken om verspilling te verminderen, gebruiken we het om frustratie te verminderen. Het maakt deel uit van het gereedschap dat we gebruiken bij voortdurende verbetering om een ​​stabiel en bloeiend bedrijf te garanderen ten behoeve van onze mensen. Het maakt deel uit van onze algemene Operational Excellence-strategie. We hebben onze visie op Lean destijds zelfs een nieuwe naam gegeven: The Levende erfenis van leiderschap, waarbij het gaat om het betrekken van hoofd, hart en handen van mensen bij het creëren van hun eigen toekomst en het elke dag actief vormgeven van de erfenis van het bedrijf.

In deze podcast bekijken we hoe onze benadering van Lean mensen centraal stelt, zodat het gaat om het elimineren van frustratie, en niet om verspilling. Daarnaast hoor je een interview met Jacob Stoller, Auteur van De Lean-CEO. Jacobs boek beschrijft een aantal organisaties die, net als Barry-Wehmiller, een manier hebben gevonden om mensen te empoweren, en niet processen.

 


 


gerelateerde berichten

Bob Chapman / 9 november 2012
Gezocht: Handen, Hoofden en Harten
Bob Chapman / Augustus 31, 2023
De Dag van de Arbeid betekenisvoller maken

Hulp nodig bij het toepassen van principes van Echt Menselijk Leiderschap in uw organisatie? Chapman & Co. Leadership Institute is het leiderschapsadviesbureau van Barry-Wehmiller dat samenwerkt met andere bedrijven om strategische visies te creëren, werknemers te betrekken, de bedrijfscultuur te verbeteren en uitstekende leiders te ontwikkelen door middel van leiderschapstrainingen, beoordelingen en workshops.

Lees meer op ccoleadership.com